Veranda Çeşitleri

Pergola nedir?

Veranda Çeşitleri
Yaz sıcakları başladığında mevsimin keyfini çıkartmak için ideal yapılardan biri de pergolalardır. Pergola üstü tamamen açık olduğu gibi bazen de yarı açık şekilde tasarımlanırken, birleşik biçimde montajlanmış oturma mekanları da ihtiva eder. Pergolalar oval, kavisli ya da kare şeklinde geometrik yapılarda olurken bu yapıya bitkiler de eşlik edebilir. Böylece çok hoş bir oturup dinlenme, sohbet etme mekanları oluşur. Ahşap olduğu gibi metal bileşimler de içerebilir. Bu dinlenme mekanları bahçelerden, havuz civarında ya da geniş park alanlarında kullanılmaktadır.
 

Pergola ayağı nedir ve modelleri nelerdir?

Elbette pergola denildiğinde önemli bir bileşeni de pergule ayağı olup kaliteli bir montajının olması gerekir. Zira pergolalar mevsimlik olmayacak şekilde kullanılabildiğinden zor fiziksel koşullara dayanıklı bir inşa sürecinden geçmelidir. Kuşkusuz bunu sağlayan bileşenlerin başında pergule ayağı gelir. Bunun hem ürün yapısı kaliteli olmalı hem de sorunsuz bir şekilde montajlanmalıdır. Zira sadece güneşlik için değil yağmur ve kardan da bu tip veranda çeşitleri korunma amaçlı kullanıldığından pergola ayaklarının dayanıklılık göstermesi gerekir. Bunlar zemine uyarlandığında ilk önce yerleri iyice ayarlanmalıdır. Buna uygun vidalar ve dübel vb. bileşenler vasıtasıyla zeminle teması kuvvetlice yapılmalıdır.
 
Başlıca pergule ayağı modelleri ise şunlardır: Tablalı ayarlı olanlar hem kamelya hem de pergolalar için kullanılır. Genişletilme özelliği de mevcut olup genellikle 3 mm kalınlıktadır. L form şeklinde olanlar da kullanılabilir. Bir de U formu şeklinde pergola ayakları vardır. Bunlar oldukça kolay montajlanır ve sabitlemede ideal bir çözümdür. Bunlar dışında ayarlı pergola ayağı, 100 cm’lik pergola ayağı çeşitleri de bulunmaktadır.