Bahçe Dekorasyonu

Bahçe dekorasyonu ev dekorasyonu kadar önemsenmeyen fakat aslında son derece önemli olan dekorasyonlardır. Sıcak yaz günlerinin yaşandığı şu günlerde bakımlı bir bahçede oturmak kişiye çok daha fazla mutluluk verecektir.

Bahçe Dekorasyonu
 
Bahçe dekorasyonu yapımında en popüler olan ürünler ahşap olanlardır.
 
Ahşap malzeme yeşil ile çok daha uyumlu görünmekte ve ortama sıcak bir hava katmaktadır. Bunun için tercih edilen ürünlerin birçoğu ahşaptandır. Pergulede bu tarz ürünlerden biridir. Bahçelerde sık sık görülen en yaygın problem güneştir. Güneşten dışarıda oturamamak birçok kişinin şikayet ettiği noktalardandır. Bu noktada devreye pergule girmekte ve gölgelik yaratma özelliği ile bahçede vakit geçirilmesini kolaylaştırmaktadır.

Pergule nedir, ne amaçla kullanılır?

Pergule, ahşaptan yapılan çatılı yapılardır. Yapılış amacı bahçe üzerinde gölge yaratmak ve güneşin zararlı etkilerinden korunmaktır. Ahşaptan yapıldığı için bahçelerin dekorasyonu ile uyumlu görünen bu ürün, yaz kış bahçede oturma imkanı yaratacaktır. Perguleler genellikle ahşaptan yapılsa da paslanmaz pergule ayağı ile birleştirilmektedir. Bu yönü ile uzun süre güvenle kullanılabilmektedir.

Pergule ayakları nasıl olmalıdır?

Uzun ömürlü bir pergule alınacak ise ilk dikkat edilmesi gereken nokta kullanılan malzemelerdir. Pergule ayağı mutlaka sağlam olmalı ve pergule sağlam temellerle oturtulmalıdır. Pergule ayağı dikkat edilmesi gereken en önemli noktadır. Bunun sebebi tüm pergulenin bu ayaklara oturtulacağıdır. Satın alınacak pergule ayağı paslanmaz olmalıdır. Paslanmaz pergule ayağı modelleri ürünün kolay kolay yıpranmamasını sağlayacaktır. Diğer ayaklar yağmurdan dolayı paslanabilmektedir. Bu sebeple paslanmaz pergule ayağı ile yapılmış olan ahşap perguleler tercih edilmelidir.